Magda počtvrté vítězí, Michal stále drží stříbro a Berounští ovládli pětistovku

Do Chocně jela výprava 23 plavců a dvou našich rozhodčích. V týdnu si covid u nás vybral první daň a znemožnění startu na soutěži, když nemohli odcestovat Kulheimovi.

Druhá adventní sobota nabídla naštěstí většině z nás jen relativně krátkou cestu (z Českého Krumlova je to bohužel daleko všude), problematické počasí, špatné světelné podmínky, dlouhé čekání na startu v nepohodlí a dlooouhou zatáčku pod skalami v choceňském parku Peliny.

Voda byla těžká, kalná, tmavá (V. Nezval) a hlavně ledová – pouze 2,8 stupně.

Andrej zvládl 250 metrů a zase si přidal k náskoku další bodový polštářek. Na pětikile si další naše první místo v kategorii pojistila Vlaďka. Pavel Šimek tam byl druhý, Katka čtvrtá hned za Nikolkou a Andrejka hned za Katkou pátá.

Na 750 (měli by si to přeměřit) získává Magda už svoji letošní čtvrtou výhru. Michal byl tradičně druhý a v našem nejlepším čase, Petr 11., Honza 12., Pavel 15., Radek 16., atd. Za Magdou byla ještě z našich čtvrtá Václavka, šestá odvážná Ivonka (a smála se i v cíli, úžasné). Asi je zbytečné psát, že Jarmila po týdnu oplatila porážku Janě (skončily na 7. a 8. místě). V prvních osmi ženách jsme měli pětičlenné zastoupení.

Úplně jsem vám zapomněl napsat, že na té pětistovce to táta Jaromír s dcerou Natálkou vyhráli na celé čáře. Za rok budou spokojení se třetím nebo osmým místem na 750, ale život a soutěžní řád přináší i takovéto dílčí radosti.

A taky jsem ještě nenapsal, že moji kategorii vede Radek. Jsem až druhý, ale pokud by se Radkovi nechtělo, tak bych mohl být třeba týden první. Radek všem říká „vole“, vůbec neumí rozdávat diplomy, neumí pořádně žádnou řeč a strašně nerad lítá letadlem. A o volné neděli jezdí k tetě do Kokor. Poljud je stadion ve Splitu, to je u moře v Dalmácii, ta je v Chorvatsku. V neděli 14.11. tam strašně lilo a domácí se kvalifikovali na mistrovství světa výhrou nad Ruskem. Autem by se to po Plumlově stíhalo špatně. A letadlem Radek nerad. Ach jo…

Ale fůra z nás vede kategorii. A někteří to určitě dotáhnou až do dubna, takže můžeme zlehka začít slavit(!)

Please, remain standing of the national anthem of Croatia!

Hrvatska – Rusija – YouTube