Uspořádali jsme pohárovou soutěž ve Slavkově

V sobotu 7. října oživil poklidnou atmosféru slavkovského koupaliště ruch pocházející od zhruba dvou stovek účastníků soutěže Českého poháru v zimním plavání. Slavkov u Brna je lokalita s největším počtem medailistů mistrovství světa v zimním plavání, minimálně v České republice.

Loňské počty aktivních účastníků se navýšily téměř o čtyřicet. Velký podíl na tom má náš oddíl, za který nastoupil dlouho nevídaný počet čtyřiceti plavců. Všechny účastníky přivítalo nádherné počasí a rekordní teplota vody, která se nemusí opakovat příštích několik dekád. Potěšili nás nováčci Jakub Fojtů, Ivan Marek mladší a Radim Vítek. Po delším čase plaval Tomáš Mikulík.

Matěj Kulheim byl třetí na 750 metrů, na kilometru byla rovněž třetí Magda Okurková a také Marek Halva, kterému kolegiálně přenechal své místo v ranní rozplavbě Luboš Kulheim. Hned za Markem pak doplaval Lukáš Grábl. Někdo strávil přípravami několik dnů a v sobotu byl na koupališti deset hodin, jiní z nás si přijeli pouze zaplavat a prezentovali se maximálně nohama na stole. To je ale dlouhodobý boj.

Nic není spočtené, ale určitě teď povedeme Český pohár. Vzestupnou tendenci bychom měli potvrdit v Jičíně a na relativně bližších akcích v Horní Cerekvi a zejména na domácí půdě v Lulči.

Petr

Fotogalerie Radoslava Lánského: https://www.rajce.idnes.cz/lansky/album/zimni-plavci-cp-7-10-2023-slavkovske-koupaliste