Náchod: Místo kilometru na stojaté vodě jen desetiminutová skluzavka

Sestava do Náchodu byla velmi tristní až do středečního dopoledne. Pak zavelela Andrea, sama se přihlásila a začala organizovat dopravu pro slavkovská děvčata a brněnskou Evu. To se jí nakonec podařilo. Opět se projevila naše dlouholetá slabina. Chci v sobotu plavat, vím, že budu v sobotu plavat, vím to třeba už několik týdnů, ale stejně se přihlásím až ve středu za deset minut pět.

Ze 14 přihlášených vypadla pouze Alice Berounská. Zbylo nás 13, všichni na kilometr. Je škoda, že si jej nemohli zaplavat další naši plavci. Nebyl pro jednotlivce nijak bonitní, ale pro někoho by se včerejší bodový zisk na konci sezóny hodil.

Předpověď slibovala tekoucí vodu, i když se tomu domácí pořadatelé vehementně bránili. Pátečních 40 milimetrů srážek ale nedalo jinou volbu.
Měli jsme všichni přihlášený kilometr a nebyl žádný důvod ke změnám. Trať si nahoru změnilo dalších nejméně 15 plavců z ostatních oddílů. Samotnou soutěž ve velmi rychle tekoucí vodě jsme zvládli velice dobře.

Michal Slanina nestačil jen na Kačerovského, třetí skončil Honza Böhm a čtvrtý Jaromír Berounský. O dvě desetiny unikla první desítka Tomášovi Mikulíkovi. Radek Suchopa byl 15. a náčelník 22. Za ním skončilo dalších 30 plavců.

V ženách byla Magda třetí (vyhrála Andrea Klementová před Renatou Novákovou), za ní byla Natálka, sedmá po výborném výkonu Eva. Proud svědčil i desáté Hance, 14. Janě i 17. Andreji. Na 22. místě skončila Helenka, ale i ta porazila o 43 roků mladší mistryni světa Nikolu Kopeckou.

Závěrečné vyhlášení obstaral náš starý známý, starosta Náchoda Honza Birke. Snad mezi námi na chvilku zapomněl na smutné rodinné události.
Z náskoku v soutěži družstev nám zůstala asi polovina. O jeho opětovné navýšení se pokusíme už v sobotu v téměř domácích vodách Plumlovské přehrady.

Petr