Zvládli jsme další pohárovou zastávku

Výpravu na Plumlov jsme chtěli zvládnout v dostatečném počtu plavců. Již několik týdnů je jasné, že letos nebudeme muset bránit druhé místo v soutěži oddílů.

Ale i tak jsme chtěli využít příznivé teplotní podmínky a v blízké lokalitě potvrdit velmi dobrá umístění v celkovém hodnocení pohárové soutěže.

Před Plumlovem bylo na první straně celkového přehledu 31 našich plavců a stejný počet se vydal i na Plumlov. Na kilometru se tradičně dařilo Michalovi Slaninovi. Druhou stovku svých pódií začal druhým místem, hned za Rosťou Vítkem. Na stejné trati byla Magda druhá za Andreou Klementovou. Celkem si na kilometr trouflo 22 našich plavců.

Na trati 750 metrů mužů obsadili první dvě místa Matěj Kulheim a Ota Škrkal. O celkovou výhru v soutěži oddílů a navýšení našeho náskoku se zasloužili velmi dobrými výkony všichni.

Čekají nás dvě západočeské štace. Do 14 dnů bude jasné, zda vrcholem letošní sezóny bude mistrovství světa v Tallinnu, nebo zda bude vrcholem celá letošní sezóna. Dvacítka největších opor se jistě postará o výborná umístění v jednotlivých kategoriích. Pro celkový triumf v soutěži oddílů by se musel zapojit širší kádr. Všechno má svůj řád a nějak to dopadne. Musíme myslet především na to, že plavání je pouze naše zábava.

Petr