Téměř jsme vyhráli nad sněhovou kalamitou

Ve středu večer jsem přihlašoval do Hradce Králové 27 plavců. Těch odhlášek jsme nakonec měli rekordních osm. V drtivé většině za ně můžou povětrnostní podmínky. Je otázkou, zda se Václavka z Pořešína v pondělí vůbec dostane do práce. V rádiu mluvili o 70 centimetrech sněhu v Jižních Čechách a Milanovy fotky tento údaj potvrzují. Společně s ní neodcestovala ani výprava z Českého Krumlova a Vysokého nad Jizerou. Někoho se nám podařilo odhlásit v termínu, jinde ušetřená koruna jednoho člena za SMS stála oddíl podstatně větší peníze na úhradě startovného.

Řeka Labe nabídla proud tak akorát a vodu 2,4°C. Nebylo to nic patologického, přesto byl po plzeňských událostech cítit u mnoha výprav velký respekt. Michal Slanina (druhý) a Magda (třetí) zamířili již tradičně na pódium po doplavání nejdelší trati. Kilák kromě nich zvládli Honza Böhm (6.), Martin Klučka (14.), Radek Suchopa (18.) a Petr (21.), resp. Eliška (5.) a Jana (6.). Nehrající kapitán Michal Moravec nám pomohl s věcmi ze startu do cíle. V týdnu odmítl nabídku delegáta a nastínil eventuální změny u zahajovací akce příští sezóny. Za týden bude v Chocni vrchní rozhodčí, pokud se soutěž uskuteční.

Na trati 750 metrů se dobře umístili Luboš, Fany a Sudeťák Milan. Toho někteří členové zatím moc neznají. Pokud mluví o manželovi, tak nemyslí SVÉHO manžela, ale manžela své dcery, našeho budoucího člena. Jinak Milan má manželku Renatu, dvě provdané dcery, bydlí v Jablonci a stejně jako hrázný Jirka Valeš (včera osmý na pětikile) z Fojtky u Liberce plave za Fides již 22. sezónu. Mezi děvčaty byla na 750 metrů druhá Eva (a má už třídu jedničku a vede kategorii) a Andrejka čtvrtá.

Na pětikile byl druhý Matěj (a byl vyhlášený jako nejlepší dorostenec) a třetí Mojmír. Cenné body mají také Helenka a Vlaďka. Staronový člen Tomáš zvládl trať 250 metrů a má třetí výkonnostní třídu, za týden v Chocni by si ji mohl ještě navýšit.

Nedělní den už byl se sluníčkem a bez sněžení. Veronika Horáčková (Haná) a náš Martin Klučka si zaplavali ve Slavkově ledovou míli. Netuším ale za jak dlouho a zda se jim vše vydařilo, neboť oficiálně o ničem nevím. Rozdíl je v přístupu obou plavců. Zatímco Martin se na kiláku včera hezky rozplaval, tak paní Horáčková nabídla bodový brejk naší Evě a oddílovou výpravu Hané nechala na holičkách. Něco se děje v České unii, měla na startu kilometru devět plavců a vypadá to na útok na třetí místo Hanáků v pořadí oddílů.

Vítězi jsou všichni, kteří v sobotu dojeli, odplavali a ve zdraví se vrátili. Magda a náčelník věnovali poháru bez přerušení už desátý víkend. Velké poděkování všem řidičům za včerejší nasazení a všem členům, kteří absolvovali až dvanáctihodinový výlet malebnou zimní krajinou.

Petr