Sestava do Náchoda, malá, ale šikovná

Poslední adventní víkend se do Náchoda vypravila již jen hrstka statečných Fidesáků, většina si užívá zasloužený odpočinek, léčí rýmečku nebo dokončuje přípravy na Vánoce. První auto vyráží z Brna ve vražedných 6:30 (něco pro nás noční sovy), Míša nabírá mě a pět krásných kabátů, po cestě přistupuje Mojmír a dále za Brnem Honza. Cesta svižně ubíhá a díky čilé konverzaci si už ani nestihnu zdřímnout.

Na místě u rybníka Podborný nejprve měříme teplotu, nekoná se žádné překvapení a rybník se nakonec, dle avizovaných zpráv, ohřál na Náchod nevídaných 5,1 stupňů. Pilným tygrům tak pro tentokrát ubyla nepříjemná starost v podobě řezání bazénu a mohli jsme se tak těšit na poctivý, 250 m dlouhý okruh.

Brněnskou sestavu doplňují dva seveřané Jirka a Milan a o důležité body do celkového pořadí se přijel poprat také náš nejrychlejší Michal. Jirkův start nakonec zhatila neplatná prohlídka, neváhal se však o nás místo toho královsky postarat při našem doplavání (děkuji za výborný čaj, po kilometru bodl 🙂

Nevím, jak to funguje u vás ostatních, u mě zhruba hodinu před startem nabíhá autopilot a všechno pak jde ráz, naráz. Plavky mám, čepičku mám, brejličky mám, popsat, čip, sbalit ručník, žabky a hurá k vodě (ehm, zapomněla jsi špunty, vrať se). Hlava je vypnutá a nemyslí na nic, je to lepší, než se nervovat. Pár momentů a startuje první rozplavba, v ní si Michal připisuje hezké 3. místo za bratry Polanskými. Ač zřejmě malinko nespokojen, já jeho výkonům a dlouhodobému nasazení tleskám a smekám čepičku. Velice pěkného umístění dosahuje i Honza Böhm, končící na 7. místě. Rozplavba číslo dva a už skáču do vody, zase jen rozdýchat ten prvotní šok a plaveme. Musím říct, že se mi plave pocitově moc pěkně. V ženách jsme se sešly na kilometru pouze čtyři, hádejte na koho zbyla brambora.

750 metrů zvládli bez problémů Mojmír i Milan. Teď už se jen vyklepat, něco malého teplého do žaludku a čekáme na Michala, až si splní svoji misi na pozici vrchního rozhodčího. Rozplavby plynou dle harmonogramu, náchodská voda tentokrát viditelně nikoho z plavců výrazně nepotrápila. Nakonec nechybí klasické a naše oblíbené rozloučení od Petra Kociána: „Ahoj, Čechy, Moravo a Slezsko, zdravím celé Česko!“. Krásný den u vody a hurá domů. Hezky si odpočiňte, klidný zbytek roku a krásné Vánoce přeje

Eliška