Michal vítězí, jeho celková výhra už byla doma

Do Trojmezí jsme se vypravili podruhé, loňská premiéra na jednom dlouhém okruhu se nám líbila. Jen Poláci nás nepotěšili zavřenou Biedronkou, loni byla ani ne dva kilometry od místa startu.

Na konci sezóny je pořád o co hrát. Nejvíce si bodově pomohla Hanka, v poháru už by měla skončit druhá, za suverénní Janou. Ta nadělila dvakrát stříbrné Libě z Tallinnu na kilometru téměř 200 sekund a na pořadu dne byla otázka, jak by to dopadlo, pokud by se do Tallinnu vypravila s námi.

Z výpravy do Estonska bylo včera v Hrádku pět plavců, všichni hrají o celkové pořadí na konci sezóny. A všichni po včerejšku pódiové umístění na konci sezóny také získají.
Ze 13 našich plavců zamířilo devět na kilometr. Aleš (3.), Mojmír (5.), Milan a Vlaďka (shodně 14. místo) pak na 750 metrovou distanci. Na kiláku potvrdil roli favorita Michal, Honza skončil třetí, stejně jako Magda v ženské kategorii. S Evou jsme se vypravili na trať v podstatě společně. Celou dobu na mě dávala pozor a v cíli jí to stačilo na páté místo. Já jsem byl 19., jen dvě místa za Radkem. Toto umístění nám stačí na potvrzení pódia v kategorii na konci sezóny. Jožka opět skončil před Ríšou Haanem a neměla by jej na konci sezóny minout výhra v kategorii. Jana s Hankou skončily na 11. a 12. místě. Jana už kategorii určitě vyhraje, Hanka je po včerejšku už druhá. Hurá.

Ve vodě nad 7°C nebylo třeba žádného „pozávodního servisu“, přesto byl připravený Jirka Valeš. Přijela se na nás podívat také Milanova manželka Renata. Milan a Jirka mají do Brna 300 kilometrů, přesto jsou našimi loajálními členy již 23 roků.

Ke svému světovému titulu jsem přijal asi patnáct gratulací a zodpověděl několik „různě inteligentních otázek“. Moderátor akce Petr Kocián ode mě přijal informaci o narozeninách Markéty a Ríši Haana, nepůjčil mně mikrofon a později vyzpovídal naše úspěšné plavce Honzu a Magdu. Při vyhlášení pak ohlásil Magdu jako mistryni světa v Rovaniemi 2014. Jsem si jistý, že jsem s ním nejméně pětkrát osobně mluvil o tom, že Magda vyhrála MS také v Glogowě 2022 a na Bledu 2023 dokonce dvakrát. Tady ta edukace bude muset pokračovat a dá to ještě hodně práce. Svých 11 medailí Magda získala ve čtyřech různých plaveckých disciplínách (kraul, prsa, znak, polohový závod).

Ten „Tallinn“ na webu zimního plavání samostatný článek mít NEBUDE. Jeden člen sekce (ono jich tam víc ani nebylo) nám vysvětlil, že je to na přímý rozkaz předsedy zimní podsekce. Není se čemu divit, prohra na tituly 10:0 a až třetí místo mezi českými oddíly jsou pádným důvodem. O olympijské kvalifikaci na 10 kilometrů děvčat se nedozvíme, protože dopadla moc špatně. A zprávy o XIV. MS IWSA v Estonsku také není nutné šířit, protože tam to dopadlo zase moc dobře. Pro Fides.
Všem voličům současné sekce blahopřejeme.

Petr