Seč, 10 km: První dva letní tituly a jedno stříbro

Na sečskou mistrovskou desítku odjelo z Brna Rosťovo auto s Eliškou, Magdou a krmičem náčelníkem. Michal Slanina s Lídou přijeli z druhé strany. První desítku jsem na Seči plaval v roce 1982 a poslední v roce 2021, kdy jsem se s přehradou při posledním okruhu v duchu loučil. Pak jsem měl ještě myšlenku na start v roce 2026. Společně s Radkem, oba bychom vyhráli kategorii. Tento cíl jsem včera opustil, trať byla notně proměřená.

V kategorii se k medaili nedostal pouze Rostislav Mitrenga. Eliška Podmelová a Michal Slanina vyhráli, Magda skončila druhá za Lenkou Pavlackou-Štěrbovou. Děvčata zopakovala pořadí z mistrovství v roce 2009, kdy tehdy titul mezi ženami brala mladší dorostenka Lenka před starší dorostenkou Magdou. Medaile má průměr 40 milimetrů, vzadu je polepená papírovým štítkem a je hodně „low cost“. Ale dříve se dávaly pouze diplomy a někdy ani to ne.

V neděli potěšil výborným výkonem Honza Böhm a první životní pětkou Eva Lašková. Ivonka, Laďa Stejskal, Hanka a Radek jsou mnoholeté letní i zimní opory. Díky všem za každý závodní kilometr(!) Počet oddílových startů jsme zaokrouhlili na čtyřicet. V sobotu jsme totiž měli ještě tři plavce na nemistrovské trojce – Oboru a Laďu Tylicha.

Po víkendu určitě opustíme lichotivé šesté místo mezi kluby a pevně zaparkujeme někde uprostřed druhé desítky oddílů. Do konce léta je ještě 11 týdnů. V létě se plaváním budeme bavit.

Petr