Mezi mosty Českých Budějovic


Po delší nucené přestávce způsobené nemocí jsem si potřebovala ověřit, zda v Račicích uplavu 5 km. Sešlo se nás v Budějovicích z Fidesu šest.
Brňané přijeli ve čtyřech exemplářích, jihočeská větev ve dvou. Všichni jsme si dali 5 km, ze kterých se nakonec vyklubalo cca 5,8 km.

Start byl ze stejného místa jako v zimě, jen se plavalo opačně. Nejdříve do chladnější Vltavy a proti proudu nad první mostek, potom do Malše nad třetí most. Vše třikrát. Pocitově byla Vltava příjemnější jak teplotou, tak čistotou. Zatím vše bez zdravotních následků, ale doma jsem se raději vydezinfikovala víčkovicí.

Uplavali jsme to všichni a myslím že v klidu. Mohu si v Račicich přihlásit i mistrovských 5 km. S oddilovymi kolegy jsme v krátké rozpravě po závodech (někteří s pivem a klobáskou v ruce – v ceně startovneho jídlo a nápoj ani náhodou) konstatovali, že i když to bylo delší, tak závod utíkal a nebyl tak nudný, jako bude v Račicích. V minulých letech se budějovický závod jevil spíše jako orientační plavání. Letos ho organizátoři z Plavání České Budějovice a TJ Koh-i-noor vylepšili a člověk se tolik nemotal.

Je s podivem, že se nikdo z výkonných výborů nepozastavuje nad výši startovného na letních a zimních soutěžích. Jaké musí pořádající oddíl vynaložit náklady na uspořádání závodu v létě, kdy nejsou ztížené podmínky, nemusí se vyhřívat stany, vyřezávat led na vodní hladině atd. A startovné je bez jakéhokoliv občerstvení 300,- Kč. Oběd v dnešní době nepořídíte pod 150,- Kč . Jaký paradox je v jedné sekci, když chcete zvednout startovné o cenu oběda!
Ale to už jsme zase u kritiky současného vedení sekce a o tom tento článek není.

Plavalo se dobře a ve vodě bylo všechno fajn.

Václava