Gratulujeme, pane učiteli!

Mistrovský víkend byl letos v Račicích rozložený do dvou měsíců. V horkém počasí jsme využili ubytovací a stravovací možnosti přímo v areálu a mohli se připravit na náš vrchol sezóny. A ten se nám vydařil. Ke třem sečským medailím Michala, Elišky a Magdy z desítky jsme přidali dalších 11 cenných kovů. V podstatě to nebylo 11, ale dokonce 23. Ale pouze v případě, že by se medaile za štafety počítaly jako v březnu v Estonsku. Zůstaňme u těch 11.

V 10 hodin začali kluci a těch jsme měli na startu devět. Michal Slanina a Honza Váně skončili pátí, Jaromír Berounský a Laďa Tylich sedmí. Jejich kategorie byly pořádně našlápnuté. Ale Štěpán si se soupeři poradil a bral zlato! Radek měl v kategorii Kovaříka a „Ovoce“ a skončil třetí. Pozoruhodný vláček jsme vypravili v kategorii 60 – 64 let, kdy jsme brali po společné přeplavbě všechna umístění od druhého do pátého místa v pořadí Aleš, Mojmír, Laďa Stejskal. O pátém Honzovi jsem psal již výše.
O děvčatech se nemusí psát dlouho. Magda, Eliška a Václavka svoje kategorie vyhrály.

Ve štafetách jsme získali po několikaletém akvizičním vyjednávání slečnu Annu Marii Benešovou. Je s podivem, že nejmladší dítě naší oddílové legendy bude mít letos už 25 roků! Za rychle plavající Májou (ani jí nezměřili mezičas) se pak dále snažili Michal, Štěpán a tradiční finišmanka Magda. Ve druhé naší mladé štafetě bojovala sestava dcery Natálky, Ladi Tylicha, táty Jaromíra a Elišky. Skončili na čtvrtém místě. Pátá štafeta v kategorii byla diskvalifikovaná a mělo to potkat i štafetu vítěznou. Ale rozhodčí nic neviděli a my se k nim připojili. Štafeta s Májou, Michalem, Štěpánem a Magdou tak brala stříbro za vítěznou štafetou Univerzity.

V kategorii 240+ vyhráváme od jejího vzniku. Letos utrpěla vítězství sestava s Helenkou, Mojmírem, Alešem a Václavkou. Druzí byli Jarmila, Lenka, Laďa Stejskal a Honza. Pro třetí místo si doplavala sestava Petr, Jana, Hanka a Radek. Všechny tři naše štafety se vešly s finálními časy do rozmezí čtyř minut, takže to letos bylo v polovině už jasné.

Cestu na stupínky v Račicích známe dobře. Naše dekorování tak mělo největší úspěch u chlapců a děvčat ze třídy našeho pana učitele Michala Slaniny. Jeho žáci a žákyně byli totiž také aktivními účastníky mistrovství.
Velké poděkování patří všem, kteří to „otočili na jeden zátah“ a zažili velice dlouhý a perný den. Jsem rád, že větší část využila nabídku na noclehy se snídaní přímo v Račicích.
V nedělním vedru jsme už neuplavali ani metr a rozjeli se na všechny strany.

Petr